Scriptieprijs

De prijs is een eerbetoon aan verpleegkundige Catharina Helena Vernède (1875-1957), die het eerste Nederlandse handboek over de geschiedenis van de verpleging schreef.

De uitreiking vindt om de twee jaar plaats op of rond de geboortedag van Florence Nightingale (12 mei). De geschiedenisprijs bestaat uit een oorkonde en € 1.000. De uitreiking zal voor de eerste keer plaatsvinden in mei 2022.

Voor wie is de prijs?

De prijs is bedoeld voor de beste afgeronde bachelor- of masterscriptie op het gebied van de geschiedenis van de verpleging of verzorging. Vermeld duidelijk je naam, studierichting, begeleider, universiteit en afstudeerdatum van je scriptie. Begeleiders kunnen scripties van hun studenten voordragen.

Wanneer en hoe indienen?

Studenten die willen meedingen naar deze prijs, kunnen hun afgeronde scriptie uiterlijk 1 januari 2022 mailen naar info@zustervernede.nl (in Word of als pdf). Zowel bachelor- als masterscripties komen in aanmerking. De scriptie mag niet ouder zijn dan drie jaar, in dit geval dus afgerond in 2019, 2020 of 2021. De scriptie kan slechts één keer worden ingediend.

Samenstelling van de jury

De jury van de Vernède Scriptieprijs bestaat uit dr. Catharina Bakker, dr. Timo Bolt, dr. Floor Haalboom, dr. Frank Huisman en prof. dr. Marieke Schuurmans.

Het bestuur van de Stichting Zuster Vernède selecteert op advies van de jury de prijswinnaar.

Initiatiefnemer

De Stichting Zuster Vernède stimuleert activiteiten en projecten op het gebied van de geschiedenis van verpleging of verzorging in Nederland.

’Grote verpleegsters zijn de idealisten van hun tijd’

(C.H. Vernède, 1927)

onderzoek - publicatie - congres - idee - nieuwsbrief_zuster vernede

NIEUWSBRIEF

Wij versturen 2 keer per jaar een nieuwsbrief met informatie over projecten die een subsidie hebben gekregen en over prijswinnaars. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in:

© Copyright 2021 - Stichting Zuster Vernède - Beeld: Collectie FNI - Website: JoStudio